Från sommarjobb till anställning

Läs om Emmas första möte med SICK och hennes väg från sommarjobb till en spännande roll som Applikationsutvecklare.

Emma träffade oss på SICK 2018 då hon besökte en exjobbsmässa. Emma läste då sitt fjärde år på Medieteknikprogrammet i Norrköping och hade börjat fundera på examensarbete och livet efter studierna. Emma berättade om sina intressen och tankar om framtiden och blev direkt tipsad om att söka sommarjobb på SICK och en framtida roll som Applikationsutvecklare. ”Det är inte lätt att veta vad ett jobb går ut på baserat på en annons, men sommarjobbet lät intressant och jag fick en positiv känsla för företaget”.

Vid intervjun för sommarjobb fick Emma träffa bl.a. träffa blivande kollegor och tilltänkt handledare. Emma tyckte inte att det var nervöst. ”Nej, det var ett bra samtal där jag fick veta mer om uppdraget och arbetsplatsen. Det verkade spännande, så sen gick jag ju och hoppades på att bli uppringd igen!”.

Emma fick erbjudande om sommarjobb tillsammans med en annan student. ”Ja det visade sig vara en från parallellklassen, och det var roligt att arbeta i par. Det var ju innan pandemin så vi satt i samma rum och kunde prata och hjälpa varandra i arbetet”.

Introduktionen var väl förberedd och gav Emma chansen att lära känna produkterna, företaget och inte minst att komma in i teamet. ”Alla var vänliga och man kunde fråga vem som helst om vad som helst. Vi sommarjobbare var med på teamets dagliga stand ups, och det gjorde att vi kände oss som en del i gänget”.

Sommarjobbet gick ut på att programmera prototyper av bildbehandlings-plugin till SICK Nova (det ramverk som sitter i våra smarta kameror och gör det möjligt för slutanvändaren att själv på ett enkelt sätt lösa avancerade applikationer). ”Det var roligt att få göra något som var kopplat till utbildningen, och särskilt kul att praktiskt få laborera med kameror”.

Emma höll lite koll på SICK när utbildningen närmade sig slutet och upptäckte att jobbet som hon blivit tipsad om på exjobbsmässan fanns ute. Emma kontaktade SICK och efter en snabb process våren 2020 landade hon i rollen som Applikationsutvecklare. ”Jag är glad att vara tillbaka! Kan verkligen rekommendera studenter som är intresserade av machine vision att söka sommarjobb hos oss. Det är en väldigt bra chans att testa på ett jobb relaterat till utbildningen och få uppleva den trevliga stämningen här på SICK!”.

Följ oss via våra sociala kanaler!