Med passion för Bildsensorteknik

Möt Johan Melander, chef för 3D-kameragruppen med stor passion för Bildsensorteknik, som berättar om fenomenet Tech Talks på SICK Linköping.

På SICK i Linköping har vi skapat vår egen variant på “Ted Talks“ som vi kallar “Tech Talks“, en kortare föreläsning där vi pratar om något intressant ämne. “Vem som helst av oss som arbetar här kan bjuda in till ett Tech Talk. Det har blivit mycket populärt, med stor uppslutning och spännande diskussioner“, berättar Johan chef för 3D-kameragruppen.

Tech Talks är ett komplement till den planerade kompetensutvecklingen och är helt drivet av våra anställda på SICK Linköping. “Vi är ett gäng med stort teknikintresse som gillar att dela med oss till varandra. Tech Talks är ett utmärkt sätt “, fortsätter Johan.

Johan höll vårt senaste Tech Talk och pratade då om Semiconductor Technology. “Detta är en spännande teknik som har möjliggjort en extrem samhällsutveckling under flera årtionden nu. Jag tyckte att fler borde få mer kunskap om detta och bjöd in till ett lyckat Tech Talk“, säger Johan.

Det var dock garanterat inte Johans sista Tech Talk. “Nej, det blir ett nytt Tech Talk inom kort, då på ämnet “CMOS Image Sensors – drivers and enablers“. Bildsensorer och halvledarteknik är mitt kompetensområde och jag gillar att dela med mig. Teknikbevakning är en naturlig del i mitt jobb och jag samlar kontinuerligt på mig intressant fakta som jag också tror att andra vill ta del av“, avslutar Johan.

Vill du också komma igång med tech talks på ditt företag? Här kommer Johans bästa tips:

  • Hitta enkla former för struktur
  • Sätt igång och prova, justera formerna vid behov
  • Låt det växa fram organiskt med hjälp av dina kollegor
  • Just do it!

Följ oss via våra sociala kanaler!